Fiets-puzzeltocht

Datum/Tijd
Data - 03-09-2018


De zon verwelkomde alle 49 deelnemers bij de Schakel. Er werden groepjes gevormd, koffie en thee gedronken, ‘pizzabandjes’ en routes met Rabobankpennen uitgedeeld en vlak na half elf vertrokken de eersten richting de Lingedijk. In totaal 29 deelnemers voor de 20 km en 20 voor de 25 km, jong en oud.

Kees Verhaar, helaas zelf niet aanwezig door vakantie, had de twee prachtige routes uitgezet en de fietsers werden ruim over de Lingedijk gestuurd, over Heerlijkheid Mariënwaerdt.

Om even te kunnen uitblazen bij Koek en Zopie moeten we bij Jan en Bram op het recreatieterreintje aan de Linge en Kloostersteeg zijn…

Over bospaadjes van Mariënwaerdt wordt er richting Beesd en Rumpt gefietst over de Boutensteinse Sluis uit 1318. Daar moet iedereen er achter zien te komen hoeveel kilometer het van hier is naar Ulaanbaatar! 7630 km vanaf de Boutensteinse Theetuin… Ulaanbaatar? Waar ligt dat eigenlijk? Ja, er moet ook gepuzzeld worden!

Prachtig stuk over de Dorpsedijk en de Molendijk leidt langs Huis te Rumpt en het Grote Wiel weer richting de Schakel waar om half 1 de eerste deelnemers aankomen en de laatste antwoorden worden ingevuld. De pizza oven is heet gestookt door André en Jolanda en het bakken kan beginnen. Sommigen duurt het een beetje te lang, die hebben echt trek gekregen van het fietsen, maar dan kan iedereen naar volle lust genieten van allerlei verschillende stukken pizza. Scampi, vega, Margherita, Salami, quattro formaggi, truffel, Napolitana, Carnivoor… grappig, iedereen heeft een andere voorkeur.

Bijna iedereen heeft praktisch alle vragen goed maar struikelt een beetje over de ‘gokvragen’. Het dichtste bij waren Mia en Wil en die ontvangen de eerste prijs, gevolgd door Rick & Esra voor de tweede en Lydie voor de derde prijs. Maar dan komt Teunie nog binnen met alle antwoorden precies goed! Zij mag als hoofdprijs een pizza uitkiezen die in een doos mee naar huis gaat. Het wordt de vega pizza!

Heerlijk ijs met slagroon van Koen en Riet sluiten het feest af. Gezien de tevreden gezichten en de leuke reacties voor herhaling vatbaar maar eerst de herfstwandeling op zaterdag 27 oktober 2018!!