SV ’t Huchtje

De speeltuin in Acquoy tussen de Beatrixstraat en Irenestraat is opgericht op 11 april 1974. In 2001 hebben we met een totaal nieuw bestuur de speeltuin helemaal leeg laten halen en opnieuw ingericht met de huidige toestellen. In dat jaar hebben we ook het sportveld langs de Nieuwe Steeg kunnen inrichten. We hebben een beton vloer laten storten waarop 3 skate toestellen geplaatst zijn op de helft van de baan. Op de andere helft staan 2 basketbal palen en 2 kleine hockey / voetbaldoelen. Naast de baan is nog een betegelde plaats waar een tafeltennis tafel op staat.

Een paar jaar later hebben we de plek uitgebreid met een klimrek inclusief glij element, een groot veerelement en een duikelrek. 5 jaar terug is er ook nog een dug-out voor de jeugd geplaatst. Op het sportveld is verder nog genoeg ruimte over om op het veld te voetballen.

Nu is het wederom zover dat we in de kleine speeltuin een toestel gaan vervangen. Sommige toestellen krijgen een opknapbeurt en het klimhuisje gaan we vervangen voor een groot combinatie speeltoestel wat geschikt is voor kinderen vanaf 3 jaar (zie foto). Er kunnen een 20-tal kinderen tegelijk op spelen. We hebben momenteel een groepje mensen die begin volgend jaar een voorjaarsschoonmaak gaan houden. Dit betekend toestellen schoonmaken, de Satelliet (draaitoestel) en het bankje zullen in de kleuren van het nieuwe toestel geverfd worden.

Bij vragen over de speeltuin kun je contact opnemen met het bestuur.

Regina de Jongh (Voorzitter) 06-83097398

Lia Bullee (Secretaris en Penningmeester) 06-10010748