Dierendagbeleving 3 oktober

Datum/Tijd
Data - 06-10-2018


De dierendagbeleving werd georganiseerd door Menno, dierenarts, met hulp van zijn collega’s Rosanne en Kurt. De opkomst was niet super groot maar liep gestaag door, zelfs na 4 uur kwamen er nog geïnteresseerden binnen zodat ruim veertig bezoekers, veelal volwassenen aandachtig konden luisteren naar de boeiende verhalen uit de praktijk.

Er waren 6 thema tafels en de beamer vertoonde de bevalling van Bo haar nest een jaar geleden (voor diegenen die Balou kennen, ze is de pup met het oranje/beige bandje naast pup rood)

De verlossingstafel : Bij deze tafel werd de geboorte van lammetjes getoond en uitleg gegeven over aandachtspunten en problemen.

De hechttafel : Hier kan iedereen leren hechten op officieel studiemateriaal van de universiteit.

De ongediertetafel : Voorlichting over de narigheid van teken , mijten en vlooien…..

De harttafel : Uitleg over het hart aan de hand van een ontleedbaar schaalmodel en een door Menno geprepareerd schapenhart om uiteindelijk naar het kloppende hart van geduldige Ot te luisteren…

 

De operatietafel : Toont een operatie die Menno met een collega uitvoert en bespreekt de operatie-setting.

De operatietafel : Toont een operatie die Menno met een collega uitvoert en bespreekt de operatie-setting.

De intubatietafel : Dit is het oefenmodel voor studenten om exact te ondervinden hoe je een hond intubeert zonder hem te beschadigen.

Kurt verhaalt over de paardentandarts…

Met dank aan Willeke voor het brengen, halen en lenen van koe, kalf, ezel, varken en kip, Gerard voor de kist appels en Lique voor de Rhenoyse hondenkoekjes voor mensen!

De algemene reactie is een groot compliment voor de drie dierenartsen : “zeer interessant , boeiend en leerzaam” Met dat compliment, een fles wijn en natuurlijk een appel kunnen ze terugkijken op een geslaagde middag!